Home

Mirko Celestino legt beslag op het zilver EK Marathon en wordt Italiaans Kampioen

Mirko Celestino - Zilver in Europees Kampioenschap MarathonGualdo Tadino (PG) – ” We kunnen het nog steeds niet geloven. Het is een geweldige dag in elk opzicht. Alles ging goed en ik kon van dat momentum gebruik maken om dit resultaat neer te zetten. “Met deze woorden, en een hint van emotie, vertelde Mirko Celestino, SIXS Italië via de telefoon over zijn prestaties. Hij was op at moment nog op de terugweg naar huis na dit geweldige resultaat. Tijdens de Marathon van San Pellegrino behaalde Team AXEVO Haibike Semperlux de Italiaanse titel Marathon 2011 en is het kandidaat  voor de titel op het wereld kampioenschap  over twee maanden in Montebelluna.

Deze titel is het resultaat van een buitengewone periode, ondanks de hoge werkdruk en prestaties ups en downs, die de eerste optredens van het seizoen hebben gekenmerkt. De dagen voorafgaand aan de marathon van Umbrië heeft Mirko Celestino een specifiek trainingsprogramma afgerond samen met zijn team. Naast Celestino namen Giupponi Andrea en Riva Alberto deel namens AXEVO.

Na de start maakte een een sluwe groep zich los uit het peloton op het ruwe stuk dat de eerste helft van het circuit te karakteriseert. Onder hen, natuurlijk, Mirko Celestino Giupponi terwijl Andrea en Riva Alberto besloten om hun krachten te sparen na de eerste klim en blijven iets bleef hangen.

Mirko Celestino voelde zich goed, aan het einde van de vierde afdaling de leiding te nemen en besloot dat het tijd was om afstand te nemen. Met een onverwachte aanval liet Celestino alle concurrenten achter zich. Celestino maakte gebruik van zijn kwaliteiten als wegrenner om onverwacht een voorspong te nemen op zijn concurrenten. Deze voorsprong heeft hij weten te behouden tot de start van de voorlaatste klim. Op dit moment werd hij achterhaald door de sterke Trentino Zoli die met een geweldige solo-inspanning het gat met Celestino wist te overbruggen.

DHier liet Mirko zich niet door van de wijs brengen en hij bleef zijn tempo handhaven, ook op de stijle 3 kilometer lange klim. Zoli moest op dit moment afhaken en de prijs van het dichtrijden van het gat met Celestino, betalen. Op dit punt Celestino met een gat van 4 minuten niet te achterhalen door zijn directe concurrenten. Op de laatste gevreesde klim van 2 km was wist Celestino zich goed te handhaven en wist hij zijn tweede plek en italiaans kampioenschap veilig te stellen.

Een dag om in te lijsten!” – zegt Celestino – “Zeker als je bedenkt dat dit resultaat onverwacht was. Mijn race werd beslist op iets meer dan 30 kilometer van de finish. Toen ik ging ik er voor met mijn persoonlijke actie. Misschien was het gewoon geluk, dat geef ik toe, maar ik voelde me vandaag echt goed. En daarom wist ik te winnen, hoewel ik niet een van de favorieten was.

Nu kan ik me concentreren nog meer serene wereld Montebelluna afspraak. Het werk van voorbereiding gaat goed en het team hebben we gekozen optimale technische oplossingen die me zal toestaan ​​om het beste voorbereiden op deze afspraak. Dat komt omdat sommige rassen zijn terug in het zadel “Haibike 26. Een oplossing die heeft me toegestaan ​​om te kiezen mijn gebruikelijke race trim, degenen met wie ik de belangrijkste resultaten in 2010, waardoor tijdelijk 29 pauze projectontwikkeling hebzucht “, dat zal eindigen met AXEVO net klaar met de wereld. “

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>